Man sparkade polis över bröstet vid Karlskoga busstation

Det var vid klockan 19:33 på onsdagskvällen som ett brandlarm utlöstes vid Karlskoga Busstation. Polis åkte till platsen för att kontrollera vad som hade inträffat.

Enligt uppgifter stötte patrullen på en kvinna och en man i 40-årsåldern som hade rökt inne på en av stationens toaletter. Polisen upplevde dem bägge som påverkade av något och genomförde en kontroll.

Sparkade en av poliserna över bröstet

När polisen skulle genomföra sin kontroll och bland annat ta identiteten på de bägge blev mannen aggressiv och hotfull. Mannen ska då utdelat en kraft spark över bröstet på en av poliserna. Denne ska även hotat de bägge poliserna under incidenten.

Poliserna vill ta de bägges identifikationer då de blev misstänkta för falsklarm. Samtidigt upptäckte man utrusning som används för att bruka narkotika.

Mannen är misstänkt för våld mot tjänsteman

Mannen kunde omhändertas och föras till polisstationen för fortsatt kontroll. Man upptäckte inte någon narkotika på de bägge och misstanken om narkotikabrott var inte längre aktuell.

Samtidigt hade inte mannen och kvinna någon uppsåt att starta brandlarmet på busstationen så misstanken om falskt larm kunde uteslutas. Men den 40-årige mannen är istället misstänkt för våld mot tjänsteman.

Enligt uppgifter skall den polis som fick motta sparken över bröstet inte ådragit sig några allvarliga skador ut över den smärta som uppstod.