Husvagn brann upp på Husabergsudde – två döda

Det var vid klockan 02:09 natten mot lördag som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till Husabergsudde söder om Askersund. Det hade inkommit larm att en husvagn hade börjat brinna på platsen.

När räddningsstyrkorna anlände till platsen var husvagnen helt övertänd och man fick rikta in sig på att hindra elden från att sprida sig. När branden var släckt upptäckte man två döda kroppar i den nerbrunna husvagnen.

Polisen ska genomföra en teknisk undersökning på Husabergsudde

Under lördagen kommer polisen genomföra en teknisk undersökning runt olycksplats. Man har även inlett en förundersökning om allmän vårdslöshet.

Husabergsudde är ett populär turistmål där det finns en vikingagrav från 900 e.Kr. På platsen finns även en camping samt avståndet till Askersund är kort.