Händelserikt natt i länet – flera ärenden för polisen

Polisen hade fullt upp under lördagskvällen samt natten mot söndagen. På sin hemsida rapporterar de om flera incidenter som de fått åka ut på. Flera ärenden ska vara alkohol och narkotikarelaterade.

Skadegörelse i Örebro

Okända personer ska vid klockan 22:30 krossat en ruta på ett parkerat fordon på Hamnplan i centrala Örebro. Polispatrull söker gärningsperson men anträffar ingen som kan misstänkas för brottet. Anmälan skadegörelse upprättad.

Våldsamt motstånd i Örebro

I samband med en offentlig tillställning i Örebro blir en man i 20-årsåldern misstänkt för brott mot ordningsvakt. Mannen avvisad från tillställningen av polis, anmälan även upprättad gällande våldsamt motstånd. Detta ska ha hänt vid klockan 22:46 på lördagskvällen.

Två fall av offentlig urinering i Örebro

Två män ertappas vid klockan 23:34 när de urinerar i det offentliga rummet i centrala Örebro. En man i 20-årsåldern vägrar att skriva under ett ordningsförelägganden varför polispatrull upprättar anmälan och ärendet hanteras enligt SLF, snabbare lagföring.

Det innebär att utredning är klar på plats och att misstänkt redan fått ett datum för förhandling i tingsrätten där saken får sitt juridiska efterspel. Den andre mannen som även han var i 20-årsåldern erkänner på plats förseelsen och mottog ett ordningsföreläggande om 800 kronor.

Narkotikabrott eget bruk i Örebro

Polispatrull genomför kontroll på en man i 20-årsåldern på en nattklubb i Örebro. Mannen uppträder påverkat och medtas för kroppsbesiktning, analys får utvisa om mannen fortsatt kan misstänkas för brott. Detta hände vid klockan 00:15.

Våldsamt motstånd samt våld mot tjänsteman i Karlskoga

Ordningsvakter i Karlskoga kontaktar polis vid klockan 00:43 då de genomfört tjänsteåtgärd mot två personer, en kvinna och en man. Båda personerna är handfängslade av ordningsvakterna. Kvinnan som är i 30-årsåldern misstänks för våldsamt motstånd samt våld mot tjänsteman.

Mannen misstänks för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman. Både mannen och kvinnan omhändertas efter utredningsåtgärder på plats enligt LOB, lag om omhändertagande av berusad person.

En misshandel i Lindesberg

Polispatrull beordras vid klockan 02:45 till en krog i centrala Lindesberg. På plasten misstänks en man i 40-årsåldern har misshandlat en man i 25-årsåldern. Skadeläge på målsäganden okänt.

Narkotikabrott eget bruk i Karlskoga

I samband med ett omhändertagande enligt LOB blir en kvinna i 18-årsåldern misstänkt för att vara påverkad av narkotika. Kvinnan får lämna prov och analys får utvisa om misstanke kvarstår. Detta ska ha inträffat vid klockan 03:46 natten mot söndagen.