Polisen rapporterar – Så var natten i Örebro

Polisen skriver på sin hemsida om nattens händelser, framför allt var det händelserikt i Örebro. Och det verkar ha varit lugnt i de övriga delarna av länet. I Örebro har det förekommit narkotikabrott, misshandel och ett försök till våldtäkt.

Narkotikabrott vid 22.53

Tre män i tjugoårsåldern kontrolleras central i Örebro. En av männen innehav misstänkt narkotika som tas i beslag. Anmälan narkotikabrott innehav upprättas och kommer utredas enligt SLF, snabbare lagföring.

Försök till våldtäkt vid 00.17

En kvinna kontaktar polisen och uppger att hon blivit utsatt för ett våldtäktsförsök. Flertalet utredningsåtgärder är vidtagna. Ingen person är frihetsberövad.

Andra narkotikabrottet vid 00:22

Två män i övre tonåren misstänks för att vara påverkade av narkotika. Båda männen får lämna prov och analys får utvisa om misstanke kvarstår.

Misshandel vid 00:41

En man i övre tonåren uppger att han blivit misshandlad på en krog i centrala Örebro. Målsäganden kan inte uppge vem som är den som utfört misshandel. Anmälan upprättas utan gärningsperson utpekad.

Olaga hot vid 01:29

Ordningsvakt påkallar polispatrulls uppmärksamhet. Anledning en är att det inträffat en händelse på en krog i centrala Örebro. En man i 40-årsåldern misstänks att ha utfört en handling alternativt genomfört ett uttalande som uppfattats av tre personer som hot.

Polispatrull upprättar anmälan olaga hot och genomför utredningsåtgärder. Ingen person är frihetsberövad i ärendet.