Våldtäkt, misshandel och narkotikabrott – så var natten

Polisen rapporterar på sin hemsida om en händelserik natt i Örebro län. Det ska bland annat inträffat flera fall av misshandel och narkotikabrott, även en våldtäkt ska ägt rum i Örebro.

En våldtäkt i Örebro

En kvinna kontaktar en polispatrull vid klockan 22.23 och uppger att hon blivit utsatt för våldtäkt. Utredningsåtgärder är vidtagna i ärendet. Kvinnan omhändertagen enligt särskild rutin.

Rattfylleri i Lindesberg

Vid klockan 22.32 kontrollerar polisen en bilist i Lindesberg, detta pga gav misstanke om att föraren var påverkad av narkotika. Misstänkt är en man i tjugoårsåldern. Mannen medtagen för provtagning, analys får utvisa om misstankar stärkts eller om ärendet avskrivs.

Narkotikabrott i Örebro

Vid klockan 23.25 uppmärksammar en ordningsvakt hur en kvinna verkar ha en olaglig substans i sin ägo. Polispatrull beordras till den krog där ärendet utspelar sig och som ligger centralt i Örebro.

Kvinnan som är i artonårsåldern misstänks för narkotikabrott innehav. Den misstänkta substansen tas i beslag och kommer analyseras på nationellt forensiskt center. Därefter kommer misstankarna stärkas alternativt avskrivas.

Ett till narkotikabrott i Örebro

Ytterligare ett narkotikabrott äger rum i Örebro. En polispatrull stoppar vid klockan 23.39 ett fordon centralt på väster. I fordonet sitter en man i tjugoårsåldern som påvisar tydliga tecken på att var påverkad av narkotika. Mannen medtas för kroppsbesiktning, analys får utvisa om misstanke kvarstår.

Skadegörelse i Karlskoga

Flera personer iakttar hur en man krossar en ruta till ett företag i Karlskoga runt klockan 00.46. Polispatrull beordras till platsen och träffar på den misstänkte mannen som är i 25-årsåldern.

Mannen misstänks för skadegörelse samt att patrullen gör bedömningen om att mannen inte är kapabel att ta hand om sig själv utan att han omhändertas enligt LOB, lag omhändertagande av berusad person.

Olaga intrång i Örebro

En kvinna i 40-årsåldern och en man i 45-årsåldern misstänks för olaga intrång efter att de ertappas inom ett område som ej är för allmänhetens tillträde på sjukhusområdet. Anmälan upprättad, ingen person är vidare frihetsberövad. Detta ska ha inträffat vid klockan 01.17.

Misshandel på krog i Örebro

Polispatrull beordras vid klockan 01.44 till en krog centralt i Örebro med anledning av misshandel. Två personer avförda till sjukvården, skadeläge okänt. Utredningsåtgärder vidtagna. Anmälan misshandel samt motanmälan misshandel är upprättad. Båda inblandade personerna är män och i 20–25 årsåldern.

Våld mot tjänsteman i Örebro

En ordningsvakt kontaktar polisen vid 01.58 och uppger att dennes kollega blivit utsatt för våld. Polispatrull beordras till platsen och identifierar en man i 25-årsåldern som blir misstänkt för våld mot tjänsteman. Målsäganden har inte sökt sjukvård. Misstänkt avlägsnad från plasten av polispatrull.

Misshandel i Askersunds kommun

En kvinna i 55-årsåldern har blivit misshandlad av en för henne känd man. Misshandeln har inträffat inomhus. Kvinnan har inte initialt behövt uppsöka sjukvården. Inget frihetsberövande är genomfört. Larmet om misshandeln kom in tidigt på lördagen vid klockan 05.04.

Under natten har patruller genomfört trygghetsskapande åtgärder, kontrollerat flertalet bilister och personer. Ett fåtal viltolyckor är inrapporterade, inga personskador har i samband med dessa uppstått. Det har även hanterats flertalet ärende med psykisk ohälsa under natten.