En gripen misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse

Polisen i Örebro skriver på sin hemsida att man under natten till söndagen har gripit en person i Tybble. Denne ska vara misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, larmet ska ha inkommit vid klockan 02:00.

Enligt uppgifter skall den misstänkte gripits intill en bostad i stadsdelen Tybble, polisen har spärrat av ett mindre område och innanför avspärrningen finns bland annat en cykel samt något som liknar en bensindunk.

Polisens tekniker har under morgonen genomfört en teknisk undersökning av platsen. Den misstänkte personen som under natten greps har nu även anhållits av åklagare skriver polisen.

Att gör sig skyldig till allmänfarlig ödeläggelse innebär att man åstadkommer skada genom explosion, översvämning, ras, skeppsbrott, flyg- eller tågolycka. Eller på något annat sätt som medför fara för liv eller hälsa eller omfattande förstörelse av egendom.