Matbud attackerad av man

Ett matbud blir attackerad av en man på Drottninggatan i centrala Örebro på onsdagskvällen.
Mannen kom cyklande på Drottninggatan när han plötsligt klev av sin cykel och gick fram till det mopedburna matbudet och började ställa frågor om denne hade papper på att få jobba eller vistas i Sverige, när budet inte svarade så puttade mannen omkull mopeden och började sedan putta på matbudet.

Mannen tog sedan sin cykel och skulle fly från platsen men efter en kort bit så kunde ett vittne till händelsen stoppa mannen som var aggressiv och hotade och vevade i luften för att komma iväg innan polisen hunnit till platsen.
Vittnet gjorde ett så kallat envarsgripande och höll kvar mannnen till flera polispatruller anlände.
Ett flertal patruller var på platsen och höll förhör med vitten till händelsen.