Två gripna efter rånförsök på Bromsplan i Örebro

Det var vid klockan 19:59 på fredagskvällen som en man kontaktade polisen och uppgav att denne blivit utsatt för ett rånförsök. Polisen kunde senare under kvällen gripa två män i 20-årsåldern misstänkta för brottet.

Enligt uppgifter befanns sig mannen på Bromsplan på Norr när de två gärningsmännen kom fram och hotade denne med något som uppfattades som en pistol.

Polisen kunde gripa de två misstänka unga männen

De två gärningsmännen ska avbrutit sitt rånförsök och sprungit från platsen i riktning mot Gustavsgatan. Polisen skickade ut flera enheter och kunde snabbt vara på plats och en kort stund senare grep man två misstänka gärningsmän.

Enligt uppgifter skall det uppgivna signalementet stämt bra in på de två män som polisen kunde gripa. De fördes till polishuset för förhör. Under kvällen ska en åklagare fatta beslut om de skall vara fortsatt frihetsberövade eller inte.