Två gripna efter knivattack i centrala Kumla

Det var vid klockan 20:27 på måndagskvällen som polis och ambulans blev larmade till Skolvägen i centrala Kumla efter att det inkommit larm om en misshandel.

Enligt uppgifter skall en 18-årig ung man varit på väg hem efter att handlat vid en närliggande matvarubutik. På Skolvägen blev denne konfronterade av två män i 20-årsåldern där en av dem bar kniv.

Tumult uppstod och den unge mannen ska ha fredat sig varpå denne blev skuren eller huggen i handen. De två männen ska ha lämnat platsen efter att ögonvittnen kommit den unge mannen till undsättning.

De bägge männen kunde gripas

Polisen anlände till platsen och efter en kort tids spaningsarbete kunde en av de misstänka gärningsmännen gripas i en den närliggande matvarubutiken. Detta skedde vid klockan 21:05.

Den andre gärningsmannen kunde gripas när denne kom ut ur ett flerfamiljshus inte långt från platsen där knivattacken ägde rum. Mannen hade färska skärskador på ena handen och en mindre mängd narkotika på sig.

Polisen genomförde även en husrannsakan och kunde hitta blodiga kläder som kan kopplas till brottsplasten. I nuläget är de två männen misstänkta för grov misshandel. Det är oklart hur pass allvarligt skada den unge mannen blev efter attacken.