Polisbil i frontalkrock under utryckning – hade blåljus på

Det var vid klockan 21.14 som det inkom larm om en trafikolycka vid utfarten från Hovstavägen mot Östra Bangatan i Örebro. Enligt uppgifter skall en polisbil frontkrockat under utryckning.

Poliserna i polisbilen var på väg till en olycka i Frövi när de själva råkade ut för en trafikolycka. De ska ha påkallat fri väg genom använda både blåljus och siren som signal. Detta hjälpte dock inte och patrullen frontalkrockade med en kvinna i 20-årsåldern.

Alla de inblandade fick uppsöka sjukvård

Alla de iblandade i trafikolyckan fick efteråt uppsöka sjukvård. Poliserna mår efter omständigheterna bra, men fick uppsöka vård för hälsokontroll. Den unga kvinnan ska ha upplevts som chockad och skärrad och fördes med ambulans till USÖ. Trafikolyckan ska också ha orsakat totalstopp på platsen.

Polisen har påbörjat en förundersökning om trafikbrott, men i nuläget finns det inte någon brottsrubricering. När polispersonal i tjänst är inblandade i trafikolyckor anmäls alltid händelsen till enheten för internutredningar SU. Detta är en rutinmässig händelse inom polismyndigheten i Sverige.