Okänd man lurade av en 86-årig kvinna en större summa pengar

En 86-årig kvinna boende i Askersund kontaktades under lördagen av en okänd man i 25-årsåldern som uppger att han är vän till kvinnans barnbarn. Mannen lyckas lura av kvinnan hennes bankkort och därefter har en större summa tagits ut från kvinnans bankkonto.

Händelsen har enligt polisen ägt rum någon gång mellan klockan 11.00-12.00 under lördagen. Anmälaren till händelsen är en anhörig till den 86-åriga kvinnan. Polisen skickade en patrull hem till kvinnan för brottsplatsundersökning och målsägarförhör.

Kvinnan uppger att mannen är i 25-årsåldern, 170 cm lång och hade ett välvårdat utseende. Mannen var klädd i gråa kläder och eventuellt var det en overall. Han talade Svenska utan särskild dialekt eller brytning.

Har du gjort några iakttagelser eller vet något som kan hjälpa kvinnan och polisen i utredningen, vänligen kontakta polisen på telefon 11414.