Personer bröt sig in i stall och brännskadade häst

Under måndagskvällen eller natten mot tisdagen så har någon eller några personer tagit sig in i Kvinnerstagymnasiets stall, norr om Örebro för att där tända eld på ett täcke på en häst som till följd fått brännskador. Elden har enligt uppgifter slocknat av sig själv, men hästen har under tisdagen fått veterinärvård för sina brännskador.

Anmälan inkom till polisen strax före klockan nio på tisdagsmorgonen. Polisen har varit på platsen och har genomfört en teknisk undersökning, man har nu inlett en förundersökning. Anmälan gäller i första hand djurplågeri, men polisen meddelar att flera brott har begåtts kring området runt stallbyggnaden, bland annat har närliggande hagar fått elstängslet sönderklippt.

Polisen är angelägen om att få in tips. Har du iakttagit något som kan sättas i samband med dessa händelser? Hör av dig till polisen på telefonnummer 11414.