Ung kille utsatt för rån i centrala Örebro – hotades med kniv av tre okända killar

Polisen får vid 23-tiden på fredagskvällen samtal om att en ung kille blivit utsatt för ett rån på Nygatan i centrala Örebro. Enligt uppgifter från polisen så har tre okända killar i ungefär samma ålder, hotat målsägaren med knivliknande föremål för att sedan tvinga till sig hans bankkort och tillhörande kod till kortet.

Polisen fick under samtal med den rånade, ett bra signalement och man kan strax därefter gripa två personer i 17-årsåldern, detta en bit från platsen för händelsen. – Den tredje personen lyckades inte patrullerna lokalisera, meddelar presstalesperson för polisen Bergslagen.

Dom båda misstänkta gärningspersonerna fick följa med till polishuset för förhör, efter förhöret beslutade åklagare att de båda skulle släppas på fri fot. Polisen meddelar dock att dessa personer fortfarande är misstänkta för rånet på Nygatan.