Brandattentat mot fastighet på Väster i Örebro

Räddningstjänsten larmades vid klockan 08:10 på torsdagen till en fastighet på Folkungagatan i Örebro. Detta då en privatperson upptäckt rökutveckling inifrån huset.

Enligt uppgifter upptäckte räddningstjänsten att någon kastat in något brandfarligt genom en ruta på byggnaden, rutan sitter i anslutning till gatan. Branden ska ha självslocknat men det finns spår efter eld. Det finns inte några bostäder i aktuell fastigheten som ägs av Örebrobostäder, byggnaden är också ett äldre trähus.

Den polispatrull som beordrades till platsen träffade på ett vittne som klockan 07:24 upptäckte hålet i fönstret men då syntes ingen rökutveckling. En förundersökning gällande mordbrand har inletts. Polisens kriminaltekniker är på plats och genomför en brottsplatsundersökning.

Polisen är mycket angelägen om att få in uppgifter om någon gjort iakttagelser under natten före eller i anslutning till klockslaget klockan 07:24. Den som tror sig ha uppgifter att lämna i ärendet ombeds ringa 114 14 och ange tips efter talsvaret.