Män på elsparkcyklar rånade man på smycken

Det var runt klockan 12:00 på lördagen som en man i 30-årsåldern utsattes för ett rån på öster i Örebro. Mannen ska blivit av med smycken med ett värde av ett sexsiffrigt belopp skriver polisen på sin hemsida.

Enligt uppgifter hade mannen varit inne i butik på Drottninggatan och där hämtat ut smycken i form av halsband och ring. Därefter gick han Stortorget österut, vidare utefter Oskarsparken och Akensgatan där han strax innan Engelbrektsgatan blev upphunnen av två män på elsparkcyklar. 

Enligt denne så visade männen upp ett knivliknande föremål och fick med sig mannen in i en portal längst österut på Akensgatan. Där kände mannen sig tvingad att lämna ifrån sig sitt armbandsur samt de smycken han just hämtat ut. De båda gärningsmännen utryckte sig på ett sätt som fick mannen att tolkade det som att de följt efter honom från butiken.

Polisen söker tips efter rånet

Männen lämnade sedan portalen i samma riktning som de kom. Eventuellt kan de ha svängt in på Rådmansgatan söderut. Värdet av det stulna godset uppgår enligt målsägaren till ett sexsiffrigt belopp.

Polisen eftersöker någon/några som kan ha bevittnat skeendet från butiken fram till brottsplatsen. Den som tror sig ha uppgifter i ärendet ombeds ringa 114 14 och ange ”tips” vid talsvaret. Alternativt kan man gå in på polisen.se och vidare till ”tipsa polisen”.