Polis grep aggressiv man som attackerade barnfamilj

Polisen blev vid klockan 19:52 på måndagskvällen larmade till en bostad i Övre Adolfsberg i Örebro. Detta efter att en aggressiv och drogpåverkad man tagits sig in i bostaden och attackerat en barnfamilj.

Enligt uppgifter ska mannen som är i 30-årsåldern tagit sig in i bostaden genom en olåst dörr. Inne i bostaden ska denne gått till attack mot en familj som bestod av två vuxna och ett barn. 30-åringen ska ha kastat glas mot mannen i familjen.

Polisen använde pepparspray på mannen

Familjen kunde förskansa sig i ett sovrum och samtidigt kontakta polisen. Mannen försökte slita och dra i sovrumsdörren men lyckades inte komma in. Polisen anlände till bostaden och kunde gripa mannen som visade tecken på drogpåverkan.

Under gripandet gick mannen till rejält motvärn och polisen kände sig tvingade att använda pepparspray, men mannen ska inte reagerat på detta. Patrullen kunde tillslut övermanna mannen och belägga denne med handfängsel.

Den 30-årige mannen är nu misstänkt för grovt hemfridsbrott, försök till misshandel, försök till våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt narkotikabrott avseende eget bruk. Det är oklart om någon i barnfamiljen fick uppsöka sjukvård efter incidenten.