Stor rånvåg i Örebro under natten

Under natten mot söndagen rapporterades det ett flertal rån i de centrala delarna av Örebro. Totalt har polisen bekräftat fem rån/rånförsök och tre av dem i de centrala delarna av staden.

Enligt uppgifter inkom det första larmet runt klockan 22:57 sent på lördagen. Där ska en person blivit rånad på pengar och tillhörigheter av två eller flera gärningsmän. Personen ska blivit slagen och hotad under rånet.

Rån vid Centralstationen och Brunnsparken

De resterande fallen av rån/rånförsöken som inträffade i Örebro under natten ägde rum efter tolvslaget. Vid klockan 01:25 rånades en person på sin mobiltelefon på Norr. Bara fem minuter senare vid klockan 01:30 rånades en kille i 15-årsåldern vid centralstationen, där är det dock oklart vad rånbytet blev.

Det sista rånet som ägde rum under natten inträffade vid klockan 03:43. En man i 20-årsåldern rånas på flera tillhörigheter vid Brunnsparken. Denne ska blivit konfronterad av en större grupp gärningsmän.

Det ägde även rum ett rånförsök under natten, ett flertal personer ska ha hållit fast och slagit en person. De försökte komma över dennes ägodelar men personen kunde slita sig loss och fly platsen skriver polisen på sin hemsida.