Explosion vid strippklubb på Holmen i Örebro

Det var vid klockan 02:45 natten mot onsdagen som en explosion inträffade vid klubblokal på Holmen i de norra delarna av Örebro. Smällen kunde höras över större delar av staden, i lokalen fanns en strippklubb.

— Man vaknade av smällen och att det skaka i fönstren, skriver ett vittnen som Örebro Tribune varit i kontakt med.

Polisen misstänker att kriminella gäng är inblandade

Den aktuella byggnaden ligger vid Osmundgatan och började efter explosionen att brinna. Rökpelaren steg till himlen och kunde ses från stora delar av Örebro. När räddningstjänsten anlände till platsen var branden fullt utvecklad.

I skrivande stunder rubricera polisen händelsen som allmänfarlig ödeläggelse. Samtidigt misstänker de att kriminella gäng kan vara inblandade. Det är också oklart om någon kommit till skada vid explosionen.

Byggnaden är sen tidigare känd hos polisen och med åren har flera olika verksamheter ägt rum i lokalen. I dagsläget låg en strippklubb på adressen, den har bara varit verksam i ett par år.

Det nationella bomskyddet är på plats

Under onsdagen har polisen spärrat av stora delar av industriområdet Holmen, området kommer antagligen vara avspärrat under hela dagen.

Det nationella bomskyddet är också på plats för att undersöka om det finns några mer sprängladdningar på platsen. Den aktuella byggnaden där explosionen ägde rum har brunnit ner till grunden.