Berusad kvinna larmade falskt – blev omhändertagen

Vid klockan 13:33 på måndagseftermiddagen kontaktade en kvinna polisen i Örebro. Enligt uppgifter uppgav denne att det förekommen en våldsam och aggressiv kvinna som hotade privatpersoner i Rosta.

Ett flertal polispatruller skickades ut till bostadsområdet men kunde inte lokalisera någon kvinna som upplevdes hotfull. Poliserna samtalade med flera personer som låg och solade i området och även de hade inte märkt av någon som stört ordningen.

Polisen misstänker falsklarm – kvinna omhändertagen

Efter att kommit kontakt med anmälaren samt samlat in flera vittnesuppgifter från platsen började polisen misstänka om att det ska handla om ett falsklarm.

Enligt uppgifter skall en anmälan gällande detta upprättas mot kvinnan som ringde polisen. Kvinnan ska även ha upplevts som berusad varpå denne blev omhändertagen av polisen.

Enligt 16 kap. 15 § första stycket Brottsbalken (1962:700) så är det ett brott när man ringer och uppger att en brottslig händelse har inträffat. Straffskalan bestäms efter hur allvarligt falsklarmet upplevts att vara, i detta fall ligger det med stor sannolikhet på normalgraden.

Foto: Niklas L Pressbilden