Godisbutik rånad i centrala Örebro – en gripen

et var vid klockan 20.28 under torsdagskvällen som det inkommer larm till polisen om att en godisbutik på Drottninggatan i centrala Örebro har blivit rånad. Två maskerade män har kommit in i butiken och hotat personalen. Enligt uppgifter från polisen så ska en av gärningspersonerna ha haft ett tillhygge, en machete och båda ska ha varit maskerade med luva. Efter rånet försvinner dom bägge gärningspersonerna på en moped.

Polis griper en misstänkt på Västra Bangatan

En av de misstänkta gärningspersonerna, en pojke i tonåren, kunde sedan gripas vid Västra Bangatan efter en kortare jakt. Den andre gärningspersonen flydde över järnvägen, meddelar polisen. Den misstänkte gärningspersonen som polisen eftersöker var klädd i blå jacka med luva. Enligt polisen ska en mindre summa kontanter och en mobiltelefon ha stulits i samband med rånet.