Privatperson larmade om misstänkt bedrägeri i Askersund

Det var vid klockan 15:30 som en privatperson kontaktade polisen då denne misstänkte att det förekom någon form av bedrägeri i centrala Askersund.

Enligt uppgifter hade anmälaren blivit tillfrågade om denne kunde ta ut pengar i utbytte mot att få samma summa swisha tillbaka dennes konto. Anmälaren som är en man valde att avstå då denne misstänkte att de kunde förekomma någon form av bedrägeri.

När mannen såg att samma person lyckades få en annan privatperson att ta ut pengar valde denne att kontakta polisen. Polisen i sin tur skickade ut en patrull till Askersund.

Polisen stoppade länsbuss utanför Åsbro

När polispatrullen anlände till platsen kunde anmälaren berätta om det som inträffade. Dessutom uppgav denne att den misstänkte bedragaren hade klivit på en länsbuss som åkte norr ut.

På riksväg 50 i höjd med Åsbro kunde polisen stoppa bussen och genomförde en kontroll. Man upptäckte då en person som stämde in på det signalement mot fått från mannen i Askersund.

Personen på bussen hade ett kontanter och en bankdosa på sig. Polisen valde att beslag bankdosan efter beslut av från en förundersökningsledare. Polisen meddelar att de kommer skriva en anmälan men att brottsrubricering i nuläget är oklar.