Stort sökpådrag efter kvinna i Kopparberg – försvann igår

Det var vid klockan 15:42 under torsdagen som polisen fick larm från äldreboendet Koppargården i Kopparberg. Enligt uppgifter skall en äldre kvinna i 70-årsåldern försvunnit tidigare under dagen.

Polisen organiserade upp ett sökpådrag efter kvinnan som beskrivs som ca 170 cm lång, kortklippt brunt/grått hår och har normal kroppsbyggnad. Hon har god fysik och har kapacitet att gå långa sträckor.

När kvinnan försvann var hon iklädd en gråfärgad ”vinteroverall” med reflextext ”POSTEN” på Ryggen. Kvinnan ska även lida av begynnande demenssjukdom.

Försvarsmakten och Missing People hjälper till

Vid klockan 22.00 på torsdagskväll var kvinnan fortfarande inte funnen och sökarbetet fortsatte under natten. Och på fredagsmorgonen utökades arbetet med förstärkningar från Försvarsmakten och Missing People.

Dessutom har poliser från Dalarna anlänt och kommer söka med hjälp av motorcyklar. Om vädret tillåter ska man även sätta in helikopter samt drönare med värmekamera.

Polisen tar gärna emot tips från allmänhet och har man sett kvinnan eller har uppgifter kan man höra av sig till polisen på 114 14.