Etiketter: gasläcka Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 12:41 den 26 January, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , gasläcka, , , ,   

  Två till sjukhus efter gasutsläpp från Aspa bruk 

  Det var vid klockan 10:42 på söndagsförmiddagen som polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Aspa bruk i Olshammar efter att det inkommit larm om ett gasutsläpp.

  Enligt uppgifter skall mindre mängd svavelväte läckt ut från området varpå två personer har blivit drabbade. De fick föras med ambulans till sjukhus, deras tillstånd är i nuläget oklart.

  Polisen har sprättat av området

  Till en början var det oklart hur omfattande gasutsläppet var. Polisen uppmanade allmänheten i närområdet att hålla sig inomhus och stänga fönster, dörrar samt ventilation. Det fanns även diskussion om att behöva stänga av Riksväg 49.

  Men efter att man fått bekräftelse om att det var ett mindre gasutsläpp har man enbart spärrat av Fabriksgatan i Olshammar så att ingen kan ta sig in på fabriksområdet.

  Totalt ska åtta personer befunnit sig inom det aktuella området och kan ha blivit utsatta för gasen. I nuläget är det dock enbart två personer som fört till sjukhus med ambulans.

  Foto: Christian Vargahed

 • Martin Avedal 17:26 den 23 June, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Båt, gasläcka, Lilla Hjortholmen, , ,   

  Två personer medvetslösa efter misstänkt gasläcka på båt 

  Det var under söndagseftermiddagen som det inkom larm om att två personer har hittas medvetslösa vid en båt på ön Lilla Hjortholmen i norra Vättern. Ön ligger i höjd med Aspa bruk norr Olshammar.

  Enligt uppgifter larmades räddningstjänsten av privatpersoner som upptäckte att de bägge personerna låg medvetslösa i sin båt. Anmälarna låg förtöjda bredvid den aktuella båten och noterade att de bägge personerna aldrig kom upp ur sin båt.

  Polis misstänker en gasläcka

  I nuläget är det oklart vad som har hänt de bägge personerna med polisen misstänker att någon form av gas är inblandad. Ett möjligt scenario är att det förekommit en gasläcka på den aktuella båten.

  Räddningsoperationen ut gick från hamnen i Olshammar och vid klockan 16.00 ska ambulanserna lämnat platsen enligt uppgifter. Trots att det fortfarande råder många oklara frågor runt det som inträffat misstänker polisen i nuläget att det inte ska handla om något brott.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel