Etiketter: Polishuset Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 17:24 den 17 April, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Blåsljussabotage, , , , , Polishuset, ,   

  Man gripen i samband med fordonsbrand vid polishuset 

  Det var vid klockan 15:29 på onsdagseftermiddagen som räddningstjänsten larmades till polishuset i Örebro. Detta efter att ett parkerat fordon i anslutning till byggnaden började brinna.

  Enligt uppgifter skall polisen spärrat av stora delar av området runt polishuset och Örebro Tingsrätt. Polisen ska ha gripit en man som är misstänkt för att orsakat branden. Efter att branden blev släckt har polisen vidtagit ett flertal utredningsåtgärder, avspärrningarna kvarstår på platsen.

  — Med anledning av branden och uppkomsten av den har en man gripits, misstanken gäller grovt blåljussabotage samt försök till allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

  Fordonet som sattes i brand ska vara en privat personbil och inte något utryckningsfordon. Den ska även varit parkerad i närheten av entrén till polishuset.

 • Martin Avedal 23:11 den 31 December, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Polishuset,   

  Kastade bangers mot parkerade polisfordon 

  Polisen i Örebro blev under lördagen utsatta för ett försök till skadegörelse. Detta då två personer runt klockan 11:30 ska kastat bangers mot parkerade polisfordon utanför polishuset. Det ska inte uppkommit några skador på fordonen.

  Polisen ska observerat de bägge när de utförde brottet och dessutom när de lämnade platsen på elsparkcyklar. Efter ett kort spaningsarbete kunde polisen lokalisera de bägge två på Väster i Örebro. 

  En av personerna visade sig vara anhållen i sin frånvaro misstänkt för grovt narkotikabrott. Den andra personen medtogs för kroppsbesiktningt, misstänkt för ringa narkotikabrott i eget bruk, skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 19:27 den 20 April, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Polishuset,   

  Hotfull man vandaliserade polisbil vid polishuset i Örebro 

  Det var vid klockan 15:44 på tisdagseftermiddagen som polisen kunde gripa en man i 30-årsåldern. Denne hade uppträtt hotfullt i ett telefonsamtal med en larmoperatör och ska vandaliserat en polisbil samt hotat butikspersonal.

  Enligt uppgifter skall mannen påbörjat sin odyssé i oreda när han klev in i en butik på norr och hotade personalen med ett knivliknade föremål. Han ska bland annat sagt åt kunder i butiken att kontakta polisen innan han lämnade platsen.

  Mannen hotade med att spränga polishuset

  Därefter ska mannen självmant kontaktat polisen och bland annat hota att spränga polishuset och bett om att polisen ska hitta honom. Under samtalet ska larmoperatören hört att mannen slagit sönder något men i stunden oklart vad.

  Kort därefter dyker mannen upp i polisens reception där denne ska gripits av polis. Samtidigt upptäcker man att mannen har vandaliserat en polisbil utanför polishuset, fordonet måste repareras innan den åter går att använda i tjänsten.

  Mannen är efter beslut från åklagare anhållen misstänkt för grovt olaga hot samt blåljussabotage.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel