Upploppstämning med maskerade personer vid Alléskolan i Hallsberg

En större polisinsats pågår sedan måndagsförmiddagen vid Alléskolan i Hallsberg. En större grupp, maskerade personer har beväpnat sig med stenar, man har även kastat stenar mot bland annat mot polisens patruller som finns på platsen.

Enligt vakthavande polisbefäl så tror man det handlar om en uppgörelse och stämningen på platsen är hotfull. Under tiden som Örebro Tribune pratar med polisbefälet så har dom maskerade personerna som befinner sig vid Alléskolan gjort ett försök till en ”rusning” mot grupperingen av poliser.

  • Det är en grupp om ungefär tjugo till trettio maskerade personer, dom är beväpnade med stenar som dom kastar, även mot våra patruller på platsen, meddelar polisens vakthavande befäl.

Polisen säger att man rubricerar detta i nuläget till försök till upplopp och grov misshandel.
#Upplopp #Alleskolan #Misshandel #Polisen #Hallsberg

Örebro skrev under fredagen den 3 mars en artikel om liknande händelse som inträffade på samma skola – läs mer här