Andra källarbranden inom en vecka i Askersund

Det inkommer samtal vid 03-tiden under natten mot lördag till SOS Alarm om att det brinner i en källare i ett flerfamiljshus på Bergslagsvägen i Askersund. Räddningstjänsten från Askersund är utlarmade tillsammans med förstärkning från Nerikes brandkår i Byrsta.

Klockan 03.16 så larmas även räddningstjänsten från Örebro mot Askersund.

För andra gången på mindre än fyra dagar så brinner det i en flerfamiljsfastighet på Bergslagsvägen i Askersund. Förra gången, under tisdagen handlade det även då om en källarbrand, på Bergslagsvägen i Askersund. Läs tidigare artikel.

Tre trapphus rökfylldes snabbt under nattens brand och samtliga boende evakuerades från sina lägenheter. Vid 08-tiden på lördagsmorgonen stod fortfarande räddningstjänstens fläktar på plats för att vädra ut fastigheten.

Foto: Christian Vargahed

#askersund, #brand, #kallare, #utryckning-punkt-se